Slide background
Slide background

Grönt Kort och FID-nr

Grönt Kort

Grönt Kort är grunden till att få tävla i draghundsport. Man kan erhålla Grönt Kort-behörighet på olika sätt. Antingen genom att delta på en Grönt Kort-kurs med en auktoriserad utbildare (då får man behörigheten efter genomförd kurs), eller genom att delta på en Grönt Kort-kurs med annan utbildare och skriva provet på Internet, eller att helt på egen hand läsa in sig på materialet och skriva provet på Internet. Gör du det på egen hand måste du även delta i motionsklass på tävling för att få din behörighet registrerad.

Du måste vara medlem i en klubb som är ansluten till Svenska Draghundsportförbundet för att kunna få Grönt Kort. Du måste också ha skaffat ett FID-nr (se nedan).

Läs mer här: Grönt Kort

Även om man inte har för avsikt att tävla, så rekommenderas det starkt att man genomgår en Grönt Kort utbildning i någon form. För att tävla i motionsklass krävs inget Grönt Kort.

FID-nr och registrera som medlem på Svenska Draghundsportförbundet

FID står för Föraridentitet. För att få ett FID-nr måste man registrera sig som medlem på Svenska Draghundsportförbundets hemsida. FID-numret behövs för att din Grönt Kort-behörighet och/eller Tävlinglicens ska kunna registreras på dig.

Gör så här:

  1. Gå till Svenska Draghundsportförbundets hemsida: www.draghundsport.se
  2. Gå in under fliken ”Medlem” och välj ”Bli medlem”: Bli medlem
  3. Gå in på registreringsformuläret

 

Välj Förening (klubb) du är med i.

Fyll i övriga uppgifter. Klicka på ”Registrera”.

I och med din registrering kommer du att erhålla ett FID-nummer.
Vanligtvis får du inte någon bekräftelse att din registrering är gjord.

På Svenska Draghundsportförbundets sida, under Medlem kan du se ditt FIDnr genom att logga in på dina sidor (Medlemsinloggning SDSF).

Här kan du se om Grönt Kort och/eller Tävlingslicens är registrerat. För att kunna anmäla till en tävling måste du ha både Grönt Kort och Tävlingslicens registrerat.