Slide background
Slide background

Draghundsport och sommarvärme

Kommentarer inaktiverade för Draghundsport och sommarvärme

maj 29, 2018 by admin

_DSC4336

Det är en anledning till att draghundsporten har ”lågsäsong” de månader som det är som varmast i vårt land. En hund som går varm är inte roligt – och gör den extra känslig framöver. Det finns ju även hundar som går varma på vintertävlingar, fastän det är snö under tassarna och minusgrader i luften. SDSFs regler finns där för hundens bästa – och i reglerna finns riktlinjer för temperaturer för tävling. Givetvis är temperaturer väldigt individuellt och man känner sin hund bäst själv. En del klarar värmen bättre än andra – en del påverkas också av luftfuktigheten.

Träna med förstånd – se till att vätska upp hunden. För en del kan det hjälpa att blöta hunden innan – för andra blir det ett extra värmesomslag (den blöta pälsen). Tidig morgon eller sen kväll är väl den tid på dygnet som kan funka… men som sagt… du känner din hund bäst själv. Chansa inte!

Simträning är annars ett utmärkt sätt att motionera sin hund på sommaren. Dock finns vissa faror med det med – vattensvans, våtexsem och algblomning.

Här är en intressant artikel om hur värmen kan påverka hundar:
Värmeslag hund – ett livshotande tillstånd

Här resonerar några av landets draghundsförare om värme och träning:
Lilla Liam

Qurts – Marlene Karlsson

_AAG5678


Kommentarer inaktiverade för Draghundsport och sommarvärme

Sorry, comments are closed.